Tuesday 30th April 2024,
Arhavi – Arhavizyon

BAŞKAN BİBER: KADINLARIMIZ TARİH BOYU ADINDAN SÖZ ETTİRMİŞTİR…

Rekare 07 Mart 2022 Haberler BAŞKAN BİBER: KADINLARIMIZ TARİH BOYU ADINDAN SÖZ ETTİRMİŞTİR… için yorumlar kapalı

CHP Artvin İl Başkanı Ahmet Biber, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle yayınladığı mesajda Türk Kadınının tarih boyunca hep fedakârlıklarla adından söz ettirdiğini söyledi.

CHP Artvin İl Başkanı Ahmet Biber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayımladığı mesajında şu görüşlere yer verdi: “Ülkemizde kadın hareketleri Cumhuriyetle önemli bir ivme kazanmış, medeni kanunun kabulü ve 1934 yılında seçme seçilme hakkının dünyadaki birçok ülkeden önce tanınmasıyla kadınlarımız bugünkü statüsüne kavuşmuştur. Bu süreçte birçok kadınımız çabalarıyla ve başarılarıyla öncü ve örnek olmuştur. Günümüzde de Türk kadını hemen her sektörde görev almakta, iş hayatından siyasete, sanattan spora birçok alanda uluslararası başarılara imza atmaktadır. Kadınların gerek kamu ya da özel sektörde çalışarak, gerekse kendi imkânları ve emekleriyle üretime katılmaları memnuniyet vericidir.

 Anne, eş ve kardeş gibi en yüce unvan ve değerleri uhdesinde barındıran kadınların eğitimli, açık fikirli, düşünen, sorgulayan, üretime ve yönetime aktif bir şekilde katılan bireyler olmaları ülkemizin aydınlık geleceği açısından son derece önemlidir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” nü kutluyor, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum”

Haber: Hayati Akbaş


Paylas

About The Author

Comments are closed.