ARILI KÖYÜ (PAPİLAT)
Arılı Köyü – Ortadönem laz mimarisine örnek bir ev
Köy nufusuna kayıtlı 835 kişi vardır, köyde yaz döneminde 45 hane, sürekli 15 hane oturmaktadır,eski dokusu bozulmamış 25 civarında ev ve serender mevcuttur,bir serenderin direkleri yontma taştan yapılmıştır. çalışır durumda 8 değirmen vardır bir tanesi çok eski tamamen ahşap yapı korunmuştur.çifte köprü ve mecnuna şelalesi arılı köyü sınırları içerisindedir, tamamen taştan oyulmuş bir su kanalı mevucttur.
Arılı Köyü
————————————————————————————————————————–
AŞAĞI ŞAHİNLER KÖYÜ (NAPŞİT)
Köy nufusuna kayıtlı 729 kişi vardır. Köyde yaz döneminde 80 hane, sürekli 6 hane oturmaktadır.Eski dokusu bozulmamış 7 ev , 20 adet serender ve 1 adet çalışır durumda eski değirmen vardır. 1953 yılında taştan yapılmış 1 adet eski cami bulunmaktadır.
Aşağı Şahinler Köyü
————————————————————————————————————————–
BALIKLI KÖYÜ (PİLAGET)
Köy nufusuna kayıtlı 1268 kişi bulunmaktadır. Köyde yaz döneminde 130, sürekli 15 hane oturmaktadır. Eski dokusu bozulmamış 6 ev 15 adet serender ve 15 adet eski değirmen mevcuttur.
Pilaget köyü bir çok sosyal ve kültürel etkinliklere de ev sahipliği yapmaktadır. Omaxfare düzlüğünde kurulan geleneksel laz kültürü eğlence alanı hem gezi amaçlı hemde festival amaçlı tüm ihtiyaçlara cevap verebilecek yapıdadır.
Ayrıca Omaxfare yol güzergahında restore edilmiş orta dönem laz ev mimarisi örneklerini de görmeniz mümkündür.
Balıklı Köyü – Omaxfare düzlüğü etkinliklerinden bir görüntü
Balıklı Köyü
Balıklı Köyü – Omaxfare düzlüğü etkinliklerinden bir görüntü
Balıklı Köyü – Omaxfare düzlüğünde kurulu dönme dolap
————————————————————————————————————————
Comments are closed.