Tuesday 30th April 2024,
Arhavi – Arhavizyon

SARIKAMIŞ’A ARHAVİ’DEN GEÇEREK YOL ALDILAR

Sarıkamış şehitlerimizin 99 yılı anma programı etkinlikleri çerçevesinde, İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Bisiklet Federasyonu İstanbul Temsilciliği tarafından her yıl organize edilen “5. Sarıkamış Şehitleri Anma Bisiklet Turu”na İstanbul’dan start verildi. 1.856 kilometrelik İstanbul – Sarıkamış güzergâhında yapılan anma yürüyüşünde, Türkiye Bisiklet Federasyonu Temsilciliğinden bazı önemli milli sporcular da yerini aldı. 19 kişiyle yola çıkan ekipte, Türkiye Bisiklet Federasyonu İstanbul Temsilcisi ve Kafile Başkanı Tuna Akyüz, Federasyon Asbaşkanı ve milli sporcu Sadık Keleş, Federasyon Asbaşkanı Günal Genç, 2012 Avrupa Bisiklet Pist Şampiyonu Ahmet Örkem ve 2012 MTB Balkan Şampiyonu Yunus Emre Yılmaz da yer aldı.

5. Sarıkamış Şehitleri Anma Bisiklet Turu’nun 1.225 kilometrelik bölümünü tamamlayan sporcular, bugün ilçemiz Arhavi’den geçtiler. Arhavi Kaymakamlığı tarafından misafir edilen ekibi, Atatürk Anıtı önünde ilçemizden uğurlamak için Arhavi Kaymakamı Muhammet Önder, Arhavi Belediye Başkan Vekili M. Namık Köseoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erol Tosun, İlçe Milli Eğitim Müdürü C. Erdal Kâhya, PTT Müdürü Erdal Bakoğlu ve öğrenciler hazır bulundular.

Sarıkamış’a götürmek üzere her il ve ilçeden vatan toprağı alan ekip, ilçemiz toprağını Kaymakam Önder’in elinden teslim aldı. Türkiye Bisiklet Federasyonu İstanbul Temsilcisi ve Kafile Başkanı Akyüz, yapmış olduğu konuşmasında, “Bizi Arhavi’de ağırlayıp ihtiyacımızı karşılayan ve bisiklet turumuza destek veren herkese teşekkür ederiz” dedi. Artvin istikametine giden bisiklet ekibinin Arhavi’den ayrılışına, ilçemizde bu sporla ilgilenen Dr. Mustafa Özgül ve ekibi de eşlik etti.

sari-kamis-bisiklet-turu_001

sari-kamis-bisiklet-turu_004

sari-kamis-bisiklet-turu_014


Paylas

About The Author

Comments are closed.