Tuesday 30th April 2024,
Arhavi – Arhavizyon

ADD ARHAVİ ŞUBESİ, ÖĞRENCİLERLE ANKARA’DA İDİ..

 

Atatürkçü Düşünce Derneği Arhavi Şubesi, 10 Kasım nedeni ile ilçe genelinde düzenlediği şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencileri Ankara’da götürdü.. Konu ile ilgili ADD Arhavi Şube başkanı Emine Hekimoğlu  şu açıklamalarda bulundu;

“Dernek olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası etkinlikleri çerçevesinde Atatürkçü düşünce sistemini kavratmak, benimsetmek, yaygınlaştırmak için yarışma düzenledik.Savaşın yıkıcılığını genç kuşaklarla paylaşmak, ulusal, uluslararası barışı, kardeşlik duygusu ve düşüncesini kazandırmak için büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta Barış, Dünyada Barış” sözünü resim, şiir ve kompozisyonla anlatmalarını istedik.

İlk, orta okul kategorisinde resim, şiir; Lise ve yüksek okul kategorisinde kompozisyon  yarışmamızda dereceye giren öğrencilerimiz şunlardır: Resim Dalında;1.Sedanur Kavaklı (Fatih Sultan Mehmet İlk Öğretim Okulu -7/B) 2. Deniz Ersöz (Nuri Özaltın İlk Öğretim Okulu -7/A ),3- Pınar Koçoğlu(Atatürk Orta Okulu-6/C ),Şiir Dalında;1.Yaren Su Ataselim (Atatürk Orta Okulu-6/C)2-Berke Şahinbaş (Fatih Sultan Mehmet İlk Öğretim Okulu -7/A)3.Yağız Durmuş (Atatürk Orta Okulu-5/E)Lise Kompozisyon Dalında;1.Özlem Balcı(Ertuğrul Kurdoğlu Fen Lisesi 10/B)2.Esra Güler (Ertuğrul Kurdoğlu Fen Lisesi),3-Mervenur Kahya(Ertuğrul Kurdoğlu Fen Lisesi)Yüksek Okul Kompozisyon Dalında;1.Berkan Namlıkaya (Ondokuz Mayıs Üniversitesi).

Atatürkçü Düşünce Derneği  Arhavi Şubesi olarak dereceye giren beş öğrencimizle, Anıtkabir’de gündüz ve gece devam eden 10 Kasım Atatürk’ü Anma etkinliklerine  beşinci kez katıldık. Öğrencilerimize; Anıtkabir’i, müzeleri, ilk Meclisi, TBMM’yi, ODTÜ’yü , Pembe Köşk’ü ve başkentimizi tanıttık. İlk defa Anıtkabir’i, hatta başkenti gören öğrencilerimiz, Atatürk ve Cumhuriyet konusunda yerinde bilgi aldılar ve gözlemlediler.

Dereceye giren tüm öğrencilerimizin ödüllerini 24 Kasım Öğretmenler Günü Programı’nda vereceğiz. Bu vesile ile; yarışmamıza duyarlı davranan Arhavi Kaymakamımız Şeref Aydın’a ve Milli Eğitim Müdürü Yasin Yılmaz’a, eser yollayan idareci ve öğretmenlere teşekkürler eder yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Bu güzellikleri yaşatmamızda yol masraflarımıza destek veren  Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu’na ve Arhavililer Vakfı Başkanı Kayhan Giritlioğlu’na,  Rixos’da konaklamamızı sağlayan Arhavi Ticaret Odası Başkanı Atıf Kesimal’e,  TBMM ağırlayan  ve gezdiren Artvin

Milletvekili Uğur Bayraktutan’a ve danışmanı Tolga Özçakmak’a, ODTÜ’yü ve başkenti gezdiren önceki Arhavililer Vakfı başkanı ve delegemiz M.Kemal Özkazanç’a  çok teşekkürler ederiz.

Ayrıca  ADD Arhavi Şubesi olarak onur duyduğumuz  eğitim bursu katkılarımızın devam ettiğini açıklamak isterim. Bu yıl da 9 üniversite öğrencimize kasım ayı itibarıyla her ay yüz lira eğitim bursu vermeye başladık. Gönlümüz tüm okuyan öğrencilere burs vermek istiyor ama; çalışmalarımız ve yardımsever dostlarımızın destekleriyle bu kadarına gücümüz yetti. Bu güne değin 187 öğrencimize eğitim bursu verebilmenin hazzı ile tüm yardımsever dostlarımıza, üyelerimize ve  yönetim kurulumuza maddi ve manevi destekleri için çok teşekkür ederim.”

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES


Paylas

About The Author

Comments are closed.