Tuesday 30th April 2024,
Arhavi – Arhavizyon

“ŞANU” FANTASTİK BİR ÖYKÜ..

Rekare 16 Mart 2023 Haberler “ŞANU” FANTASTİK BİR ÖYKÜ.. için yorumlar kapalı

İstanbul doğumlu, Arhavili Nazlı Demet Uyanık, memleket ve doğa sevdasını, insan olmanın anlamını sorguladığı fantastik bir öykü kitabı yayınladı.

Uyanık, yazdığı bu kitabı şöyle değerlendiriyor.

“Merak ettiği memleketini görmek için Arhavi’ye, Nana’sının yanına giden Laz kızı Şanu, doğayı tarumar eden istilacı Kabkaların arasına düşer. Bir zamanlar derelerin özgürce aktığı, ormanların sayısız canlıya yuva olduğu, birbirinden güzel evlerle çevrili Arhavi’nin değişimi, Şanu’ya insan olmanın anlamını sorgulatacaktır.

Bir çocuğun kökleriyle, doğayla ve Arhavi’yle derin bağlarını keşfettiği, fantastik ögelerle renklenen bu çarpıcı öykü, sadece genç okurların değil, her yaştan okurun zihninde yer edecek.

Kitap MEAV yayıncılık ürünü ve internet ortamından temin etme şansınız var.

Nazlı Demet Uyanık kimdir ?

1988 yılında Kadıköy’de doğdu. Yazlarını memleketi Arhavi’de geçirdi. Yeditepe Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nü bitirdi. Arhavi’nin doğası için mücadele etti. Sırtında Sepeti, Lemur Dergi, Bilim ve Gelecek, Kafkaokur, Yeşil Direniş ve ARETE gibi kitap ve dergilerde yazıları yayımlandı. 2021’de İstanbul Üniversitesi’nde Orman Mühendisliği Yüksek Lisans Programı’na kabul edildi. Dans etmeyi, okuyup yazmayı, doğayı ve hayvanları çok seviyor.

Kitap temini için;

www.meav.com.tr/Şanu-kitap-1112.html


Paylas

About The Author

Comments are closed.