Thursday 21st November 2024,
Arhavi – Arhavizyon

43’ÜNCÜ KAFKASÖR KÜLTÜR, TURİZM VE SANAT FESTİVALİ DEVAM EDİYOR..

Rekare 06 Temmuz 2024 Haberler 43’ÜNCÜ KAFKASÖR KÜLTÜR, TURİZM VE SANAT FESTİVALİ DEVAM EDİYOR.. için yorumlar kapalı

Artvin’in Kafkasör Yaylası’nda bu yıl 43’üncüsü düzenlenen Kafkasör Kültür, Turizm ve Sanat Festivali, Belediye Hizmet Binası önünden Valilik önüne kadar süren, boğa eşliğindeki kortej yürüyüşü ile coşkuyla başladı.

Artvin’in Kafkasör Yaylası’nda bu yıl 43’üncüsü düzenlenen Kafkasör Kültür, Turizm ve Sanat Festivali, Belediye Hizmet Binası önünden Valilik önüne kadar süren, boğa eşliğindeki kortej yürüyüşü ile coşkuyla başladı.

Festivalin ilk gününde boğa güreşlerinde mücadele edecek boğaları temsilen 1 boğa, kortej yürüyüşünde vatandaşlara eşlik etti. Vatandaşların boğayı severek öz çekim yapması renkli görüntüler oluşturdu. Milli İrade Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na Belediye Başkanı Bilgehan Erdem’in çelenk sunmasının ardından, Piyano Eğitmeni Tamara Çelik’in öğrencileri tarafından hazırlanan müzik dinletisi ile festivalin ilk günü sona erdi.

Başkan Erdem, festivalin açılışında yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“Biz, 200 yıla dayandığı söylenen bir kültürün temsilcisi olarak 43. resmi Kafkasör Şenlikleri’ni gerçekleştirmek için burada bulunuyoruz. Her ne yaparsanız yapın, insanın önemli unsur olmadığı hiçbir kültürel unsur kıymetli değildir. Onu kıymetli kılan, insanların ona önem vermesidir; onu gelecekte nesillere doğru bir şekilde aktarabilmesidir ve onu sevgiyle yapmasıdır. Misyonunu ve yaptıklarını önemsemesidir.

Artvin, dört tarafı denizlerle çevrili değil, dört tarafı ulu dağlarla çevrili bir yerdir. Ufka bakmak için başınızı dimdik yukarı kaldırmak zorunda kalırsınız. Baktığınızda dışarıdan görünen şudur: Bir çökek arazinin içinde dört tarafı dağlarla çevrili bir coğrafyadır. Dışarıdan bakarsanız çorak, yoksul ve taşra olarak zannedersiniz. Ama Artvin öyle bir coğrafya, öyle kıymetli bir insana sahiptir ki; eğer Ankara’nın yanına bir başkent koymak isterseniz, ikinci başkent bence Artvin’dir.

Neden? Çünkü kültürüne, ülkesine, vatanına, bayrağına, birbirine düşkün; imece kültürünü, insanlığını, dayanışmayı, yardımlaşmayı, omuz omuza durmayı her şeyden çok önemseyen, insanlık denen unsurun bütün sıfatlarını ziyadesiyle içinde, üzerinde ve kalbinin derinliklerinde yaşayan insanların topluluğudur Artvin. Din, dil, cins, ırk ve mezhep ayrımı yapmadan insanlık kıyafetini giyenlerindir Artvin. Bunu sadece Artvin Merkez için söylemiyorum; Hopa, Borçka, Yusufeli, Ardanuç, Şavşat, Arhavi, Murgul ve Kemalpaşa için de söylüyorum. Artvin, kalbi insanlıkla dolu insanların memleketidir.

Her türlü yalnız bırakılmış lığa rağmen, çağdaşlığını, modernliğini, insanlığını asla kaybetmemiş ve bunu her zaman zirveye taşımış insanların memleketidir. O yüzden bu kültürü yaşattığınız için, bu duyguyu yaşattığınız için Türkiye’nin her yerinde hissettirdiğiniz için belediye başkanınız olarak, sizin evladınız olarak sizlere müteşekkirim. Gittiğimiz her yerde, konuştuğumuz her insanla, Artvinli dediğimiz zaman bir sempati oluşuyor. Bize başka bakıyorlar.

Bu festivali düzenlerken, insanlık dokusunun, Artvin’in sanatının, insanının ve mücadele gücünün de festivalin kültürüne yansıması gerektiğini düşündük. Bu vesileyle bütün arkadaşlarımız, belediye çalışanları olarak yaklaşık 40 günü aşkın bir süredir canla başla, mücadeleyle çalışıyoruz.”

Kortej yürüyüşüne, Belediye Başkanı Bilgehan Erdem, İl Kültür Turizm Müdürü Yunus Emre Aytekin, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkan Vekili Vehbi Yılmaz, Cumhuriyet Halk Parti Merkez İlçe Başkanı Olgun Gümrükçü, STK Temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Haber: Hayati Akbaş



DCIM\100MEDIA\DJI_0029.JPG

Paylas

About The Author

Comments are closed.