Arhavi’nin turizm de ve tanıtımın da adeta göz bebeği haline gelen Çifteköprü-Mençuna Şelalesi ve devamındaki Kamilet Vadisi, bal ormanlarının projelendirildiği, alabalığı ile otantik köy yaşamı ile her türlü meyve ve sebzenin yetiştirildiği, çay tarımının yapıldığı, yeşilin her tonunun bünyesinde barındıran bu bölgeye bu günlerde Hidro Elektrik Santrallerinin kurulması yönünde çalışmalar yürütülmektedir.
Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu’ndan başlayarak İl Genel meclisinin Ak Parti’li üyesi, Ak Parti Arhavi İlçe Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, CHP,MHP,DSP İlçe başkanları ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin ve muhtarların da içinde olduğu bir grup Çifte Köprü üzerinde toplanarak basın açıklaması yaptılar.
Arhavi Turizm Derneği Başkanı Refik Lakerta tarafından okunan ortak basın açıklamasında 11 Temmuz 2012 Çarşamba günü bölgede yapılmasına başlanacak olan Hidro Elektrik Santrali inşaatını protesto etmek için halkın duyarlı davranarak katılmasını istediler.
Lakerta tarafından okunan basın açıklaması şöyle:
“Bizler, Arhavi’nin bütün siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ,İlgili köy muhtarları ve duyarlı insanlar hep birlikte buradayız.
Burada olmamızın amacı, Arhavi’nin , çocuklarımızın ve torunlarımızın geleceğini korumak ve kurtarmaktır.
Yöneticilerimizin her fırsatta dile getirdiği gibi, ülkemizin en önemli gelir kaynağı turizmdir. Bizler de bu en önemli gelir kaynağından pay alabilmek ve iaşemize bir lokma daha ilave edebilmek için buradayız. Bizi bundan mahrum etmeye hiç kimseni hakkı yoktur.
2002 yılında Kanada’da 133 ülkenin katılımıyla yapılan ekoturizm zirvesinde ekoturizm şöyle tanımlanmıştır.
Doğayı ve kültürel kaynakları anlayarak korumayı destekleyen,düşük ziyaretçi etkisi olan ve yerel halka sosyo- ekonomik fayda sağlayan, bozulmamış doğal alanlara yapılan çevresel açıdan sorumlu seyahat ve ziyaretlerdır.
Bizim ekoturizm için elimizdeki tek bozulmamış doğal alanımız KAMİLET Vadisidir. Turizm için elimizdeki en önemli değerimiz olan bu vadiye başka yatırımlar yapılırsa , bizim Arhavi ‘de turizm yapma şansımız kalmaz. Yukarıdaki ekoturizm tanımından da anlaşıldığı gibi yol kenarlarındaki kızılağaçlar ekoturizm için yeterli değildir. İşte bu nedenlerle biz hep birlikte buradayız ve burada olmaya da devam edeceğiz çünkü burası bizim geleceğimizdir.
Üç dört kişinin para kazanması için bir toplumun geleceği nasıl feda edilebilir.Lütfen bunu bizden istemeyin ve buradan gidin, aksi halde Arhavi halkının tamamını karşınızda bulacaksınız.”
Comments are closed.