Trabzonspor teknik direktörü Ersun Yanal, Avrupa Grassroots lideri beden eğitimi öğretmeni Fikret Kadıoğlu ile Trabzon’da görüştü.
Ersun Yanal “ futbola dair herşey” adlı köşe yazısında Kadıoğlu’ndan övgü ile söz etmiş ve “Artvin’in Arhavi ilçesinde görev yapan beden eğitimi öğretmeninin bu ödülü almasının Avrupadaki çeyrek finaller kadar önemlidir” demişti.
Fikret Kadıoğlu bunun üzerine Yanal’ı telefonla arayıp teşekkür etmişti fakat onunla yüz yüze görüşememişti.”Kısmet bu güne imiş “diyen Kadıoğlu” sayın Ersun Yanal’ı Trabzon’da ziyarete gittim. Oldukça mutlu olduk. Arhavi’de HİF (Herkes İçin Futbol) Şenliğinin devam ettiğini, son iki şenliğin kaldığını, ve ilçemize gelirler ise çok mutlu olacağımızı söyledim”
Ersun Yanal ise bu nazik davete teşekkür ederek” Şuan ligin son haftaları yaşanıyor fakat herşeye rağmen bir fırsat bulursam Arhavi’ye gelirim. Umarım böyle bir fırsatım olur. Şayet gelemez isem güzel ilçemize sevgi ve selamlarımı şimdiden iletiyorum. Ayrıca sizin gibi bir beden eğitimi öğretmeni ile ne kadar övünsek azdır, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.
Ersun Yanal’ın köşe yazısı.
Böylesi ödüller Avrupa’daki çeyrek finaller kadar değerli.
UEFA’nin en iyi Grassroots Lideri Ödülü’nün sahibi beden eğitimi öğretmeni Fikret Kadıoğlu oldu.
Bu günlerde Avrupa futbolunun en değerli sahnelerinde iki takımımızın boy göstermesi futbolumuz adına gurur vericiydi. Böylesi başarıların sürekliliği ve çoğalması için yapmamız gerekenler olduğu da açık. Futbola dair o bildik gündemlerin, aynı eksende süregiden tartışmaların arasında bir sevindirici gelişme daha vardı. İçimi ısıttı. Geleceğe dair umutlarımı güçlendirdi. Futbolun, genel anlamda sporun, hayatın içinde kişisel ve toplumsal gelişimin önemli bir dinamiği olduğunu düşünenler için mutluluk verici bir haberdi bu. Artvin’in Arhavi ilçesinde, bir beden öğretmenimiz Fikret Kadıoğlu, gürültülü futbol ortamı içinde sessiz sedasız UEFA Grassroots ödülünü aldı. Fikret hocayı canı gönülden kutluyorum.
Okullarımızın spor kültürüne yapabileceği çok önemli katkıları bir kez daha hatırlatmak için de bir vesile oldu. 2020 Olimpiyatlarına adaylığımızı, bir şehir projesi yada tanıtım fırsatıyla sınırlandırdığımız bu günlerde okulların, hep övündüğümüz genç nüfusumuzun sporla, futbolla olan bağlarını yeniden ve daha derinlikli tartışmamız gereğini de hatırlattı.
Bu ödül, futbol kültürümüze hakim “netice” saplantısının ötesinde futbolun keyfini, paylaşımcı ve geliştirici değerlerini hayata katacağı güzellikleri çoğaltacak olan spor insanlarımızın cesaretini artıracak, artırmalı. Futbolu tabana, halka yayma, yaygınlaştırma yolunda Fikret Hoca gibi birçok insanımızın desteklenmesi ve yüreklendirilmesi gerekiyor.
Futbol kültürümüzün değişmesi, alt yapı sorunumuzun çözülmesi ve futbolun daha geniş kesimlerle buluşması yolunda yeni ve farklı bir felsefeyi hayata geçirmeliyiz. Geçmişte mahalle abilerimizin, aile büyüklerinin, öğretmenlerimizle birlikte yarattığımız o şenlikli havayı kaybettik. Futbolu oyunun renkli, keyifli, öğretici yanını skorlara bağladık, acımasız neredeyse vahşi bir ortama terk ediyoruz. Bu ödül, bize terk ettiğimiz, unuttuğumuz değerlerin dünya tarafından nasıl alkışlandığını göstermeli. Bundan çok önemli dersler almamız gerekiyor.
Futbolumuzun yaşadığı sıkıntılı günlerin ardından yeni bir futbol iklimini yaratmak için kredimiz bitiyor. Gelecek nesillerde futbol oyunun değerini koruması için bu felsefe değişimi bir zorunluluktur. Futbolun güzelliklerine katkı yapan Fikret Hocaların çoğalması, onların nefes alacağı sistemin kurulması, bugün futbol gündemimizi işgal eden birçok yapay sorunu ortadan kaldıracaktır. Teşekkürler Fikret Hoca…
Comments are closed.